Paluszki z kurczaka z groszkiem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 28)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Przygotowanie:
Składniki:
2 piersi kurczaka
250 g jogurtu naturalnego
pół filiżanki bułki tartej
2 łyżki sezamu
2 cytryny
2 łyżki miodu
100 g masła
posiekana cebula
8 rozgniecionych ząbków czosnku
600 g świeżego albo mrożonego groszku
filiżanka wody
ćwierć filiżanki listków mięty
łyżeczka soli
łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
Przygotowanie:
Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek. Dodać groszek, wlać wodę i gotować na małym ogniu przez 5-8 minut. Dołożyć miętę, przyprawić solą, pieprzem i rozgnieść widelcem na puree. Piersi kurczaka pociąć na paski. Jogurt przyprawić solą i miodem. Zalać nim kurczaka. Bułkę tartą wymieszać z sezamem. Obtoczyć paski kurczaka w przygotowanej panierce. Piec w piekarniku nagrzanym do 185°C. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W