Otwarte gołąbki
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Kucharski
- Seria kulinarna:
- Kucharskiego pomysł na kuchnię (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Gołąbki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 300 g kapusty pekińskiej
- 400 g mielonego mięsa wołowego
- 100 g ryżu
- 1 cebula
- 1 jajko
- bułka tarta
- olej do smażenia
sos:
- 2 cebule
- 1 łyżka oleju
- 2 puszki pomidorów
- sól i pieprz
- 1 łyżeczka oregano
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ryż ugotować. Kapustę pekińską poszatkować i przez chwilę podsmażyć, żeby zmiękła. Mięso wymieszać z ugotowanym ryżem, kapustą pekińską, jajkiem i 4-5 łyżkami bułki tartej. Doprawić solą i pieprzem, obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na patelni na złoty kolor.
Przygotować sos. Cebulę obrać, pokroić i podsmażyć na oleju. Dodać pomidory z puszki i oregano, doprawić solą i pieprzem. Do sosu włożyć wcześniej usmażone gołąbki i poddusić na wolnym ogniu, przez około 10 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W