Omlet z pieczarkami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 16)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
Składniki:
- posiekany ząbek czosnku
- plasterek bekonu
- 1-2 pieczarki pokrojone w cienkie plasterki
- oliwa
- sól i pieprz
- garść szczypiorku albo natki pietruszki
- 3 jajka
- grzanka i łyżka kwaśnej śmietany
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na oliwie podsmażyć czosnek, bekon i pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem. Jajka roztrzepać widelcem, dodać sól, pieprz i zioła. Zalać nimi smażące się pieczarki z bekonem. Zmniejszyć płomień i smażyć, aż masa się zetnie. Można dodać odrobinę sera. Złożyć omlet na pół i podawać z grzanką i łyżką kwaśnej śmietany.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W