Okoń morski w papilotach
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Mitch i Matt idą na ryby
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- 1 duży okoń morski (ok. 500 g)
- oczyszczony i wypatroszony
- 6 ząbków pieczonego czosnku
- 3 łyżeczki oliwy z oliwek
- 4 łyżki białego wina
- 10 gałązek świeżego rozmarynu
- chilli w płatkach
- pieprz i sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Oczyszczonego okonia przełożyć na papier do pieczenia ułożony na folii aluminiowej. W brzuchu ryby umieścić gałązki rozmarynu i 3 ząbki pieczonego czosnku. Okonia posypać płatkami chili i skropić oliwą z oliwek. Dodać pozostałe ząbki czosnku. Zwinąć rogi papieru razem z folią tak, by nadać mu kształt miseczki. Dolać białe wino oraz doprawić solą i pieprzem. Brzegi papieru zwinąć tak, by uformować szczelną paczuszkę. Piec przez 25 minut w temperaturze 200°C.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W