Niezawodny sos holenderski
Oceń przepis:
Przygotował:
Paul Merret
- Seria kulinarna:
- Ekonomia gastronomii (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
Przygotowanie:
Składniki:
150 g solonego masła
żółtka z 2 jajek od kur z wolnego wybiegu
½ łyżki musztardy diżońskiej
sok z ½ cytryny
sól i świeżo mielony czarny pieprz
Wykonanie:
Stop masło w rondlu na średnim ogniu. Wymieszaj w malakserze żółtka z musztardą i sokiem z cytryny na jasną, jednolitą masę. Do włączonego malaksera ostrożnie wlewaj stopione masło bardzo wąskim strumieniem, aż sos będzie jednolity i gęsty. Przełóż go do miski i dopraw do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W