Niemieckie kiełbaski z jabłkami, cebulą i kiszoną kapustą

Niemieckie kiełbaski z jabłkami, cebulą i kiszoną kapustą
Oceń przepis:
43 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 24)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia niemiecka
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 1-2 łyżki oleju roślinnego
  • 12 niemieckich kiełbasek
  • różnych
  • 1 duża biała cebula
  • pokrojona w cienkie plastry
  • 2 czerwone jabłka
  • np. gala albo braeburn
  • ze skórką
  • pokrojone w grube plastry
  • ¼ szklanki cydru
  • 450 g kiszonej kapusty
  • 3 kiszone ogórki
  • pokrojone wzdłuż w ćwiartki
  • do podania
  • 1 świeży ogórek
  • obrany ze skórki i pokrojony wzdłuż w ósemki
  • do podania
  • zestaw musztard
  • do podania

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać na średnim ogniu patelnię o średnicy 30 cm i wlać 1 łyżkę oleju. Poprzekrawać kiełbaski wzdłuż na pół. Smażyć, aż się zrumienią, po 3 minuty z każdej strony. Przełożyć na talerz i przykryć, aby nie wystygły. Włożyć na patelnię cebulę, w razie potrzeby dodając drugą łyżkę oleju, i smażyć 3 minuty. Dodać jabłka, wymieszać i gotować, aż zmiękną, 6-7 minut. Wlać cydr i gotować 1 minutę. Dodać kiszoną kapustę i gotować, aż się zagrzeje, około 2 minut. Wyjąć kapustę z jabłkami i cebulą na ciepły półmisek, na wierzchu ułożyć kiełbaski. Podawać z ogórkami i musztardą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA