Niemieckie kiełbaski z jabłkami, cebulą i kiszoną kapustą
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 24)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia niemiecka
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 1-2 łyżki oleju roślinnego
- 12 niemieckich kiełbasek
- różnych
- 1 duża biała cebula
- pokrojona w cienkie plastry
- 2 czerwone jabłka
- np. gala albo braeburn
- ze skórką
- pokrojone w grube plastry
- ¼ szklanki cydru
- 450 g kiszonej kapusty
- 3 kiszone ogórki
- pokrojone wzdłuż w ćwiartki
- do podania
- 1 świeży ogórek
- obrany ze skórki i pokrojony wzdłuż w ósemki
- do podania
- zestaw musztard
- do podania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać na średnim ogniu patelnię o średnicy 30 cm i wlać 1 łyżkę oleju. Poprzekrawać kiełbaski wzdłuż na pół. Smażyć, aż się zrumienią, po 3 minuty z każdej strony. Przełożyć na talerz i przykryć, aby nie wystygły. Włożyć na patelnię cebulę, w razie potrzeby dodając drugą łyżkę oleju, i smażyć 3 minuty. Dodać jabłka, wymieszać i gotować, aż zmiękną, 6-7 minut. Wlać cydr i gotować 1 minutę. Dodać kiszoną kapustę i gotować, aż się zagrzeje, około 2 minut. Wyjąć kapustę z jabłkami i cebulą na ciepły półmisek, na wierzchu ułożyć kiełbaski. Podawać z ogórkami i musztardą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Kuchnia niemiecka
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W