Muesli z owocami i orzechami
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.16)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 szklanka płatków owsianych (nie błyskawicznych)
- 1/3 szklanki pokrojonych w plasterki migdałów
- ¼ szklanki zarodków pszennych
- ¼ szklanki płatków jęczmiennych
- 2 łyżki pestek dyni
- 1 łyżka ziarna sezamu
- 1/3 szklanki rodzynek
- 1 ½ szklanki jogurtu
- 2 łyżki miodu lub syropu klonowego
- 1 małe jabłko
- obrane i grubo tarte
- 1 mały banan
- pokrojony w kostkę
- 1 szklanka truskawek
- pokrojonych na ćwiartki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C i wyłóż blachę papierem do pieczenia. Odmierz i wysyp na blachę płatki owsiane, migdały, zarodki pszenne oraz płatki jęczmienne i wymieszaj. Upraż w 12 minut, w połowie czasu pieczenia przemieszaj i odstaw do ostygnięcia. Wsyp uprażoną mieszankę do średniej miski i wmieszaj pozostałe składniki. Przykryj folią plastikową i wstaw do lodówki co najmniej na 4 godziny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W