Miętowa gremolata z jogurtem
Oceń przepis:
Przygotował:
Roger Mooking
- Seria kulinarna:
- Nuta egzotyki na co dzień (odc.23)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Przygotowanie:
Składniki:
¼ szklanki drobno posiekanych listków mięty
skórka z 2 limonek, drobno posiekana
1 łyżeczka cynamonu w proszku
2/3 szklanki białego cukru
2/3 szklanki brązowego cukru
1 szklanka płatków kukurydzianych
1 szklanka jogurtu naturalnego
Miętowa gremolata z jogurtem:
Do miseczki wrzuć wszystkie składniki, z wyjątkiem płatków kukurydzianych i jogurtu. Zmiksuj. Przed podaniem, na dnie pucharka wysyp porcję płatków kukurydzianych, następnie wyłóż jogurt. Na wierzch wyłóż miętową gremolatę.
Opracowano na podstawie programu \"Nuta egzotyki na co dzień\".
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W