Miętowa gremolata z jogurtem

Miętowa gremolata z jogurtem
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Roger Mooking

Seria kulinarna:
Nuta egzotyki na co dzień (odc.23)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Przygotowanie:



Składniki:
¼ szklanki drobno posiekanych listków mięty
skórka z 2 limonek, drobno posiekana
1 łyżeczka cynamonu w proszku
2/3 szklanki białego cukru
2/3 szklanki brązowego cukru
1 szklanka płatków kukurydzianych
1 szklanka jogurtu naturalnego

Miętowa gremolata z jogurtem:
Do miseczki wrzuć wszystkie składniki, z wyjątkiem płatków kukurydzianych i jogurtu. Zmiksuj. Przed podaniem, na dnie pucharka wysyp porcję płatków kukurydzianych, następnie wyłóż jogurt. Na wierzch wyłóż miętową gremolatę.

Opracowano na podstawie programu \"Nuta egzotyki na co dzień\".


 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA