Mieszanka grillowa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 53)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 2 kawałki polędwicy jagnięcej
- 250 g polędwicy wołowej
- 500 g wątroby cielęcej
- 500 g nerek jagnięcych
- 2 kawałki krwistego
- bochenek chleba na zakwasie
- 2 przekrojone na pół cebule
- 4 duże przekrojone na pół pomidory
- sól i pieprz
- oliwa
- 250 g masła
- natka pietruszki do przybrania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mięso skropić oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Ułożyć na rozgrzanym grillu. Piec odwracając co kilka minut. W chłodniejszej części grilla upiec cebule, pomidory i pokrojony chleb.
Mięso i warzywa przełożyć na talerz i posypać natką pietruszki. Podawać z grzankami posmarowanymi masłem.
Mięso i warzywa przełożyć na talerz i posypać natką pietruszki. Podawać z grzankami posmarowanymi masłem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W