Marynowane cebule vidalia i czerwone
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Szkoła gotowania Marthy Stewart 3 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przetwory
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 2 łyżki nasion kolendry
- 1 łyżka nasion gorczycy
- ¾ szklanki wody
- 3 szklanki białego octu balsamicznego
- 6 łyżek soli gruboziarnistej
- 6 łyżek cukru
- 2 cebule vidalia, obrane i pokrojone w cienkie plasterki
- 2 czerwone cebule, obrane i pokrojone w cienkie plasterki
- 3 świeże liście laurowe
- 3 gałązki świeżego tymianku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Umyj dwulitrowy słoik z pokrywką gorącą wodą z mydłem i dokładnie opłucz. Na małej patelni na średnim ogniu podgrzej kolendrę przez 2 minuty aż do uzyskania aromatu. Dodaj nasiona gorczycy i smaż przez 30-60 sekund. Odstaw do ostygnięcia.
W małym rondelku wymieszaj wodę, ocet, sól i cukier. Doprowadź do wrzenia i gotuj aż do rozpuszczenia cukru i soli. Dodaj usmażoną kolendrę i gorczycę i zdejmij rondelek z ognia.
Napełnij słoik do połowy plasterkami cebuli. Dodaj liście laurowe i tymianek. Przykryj pozostałymi kawałkami cebuli, dociskając spodem czystej łyżki. Zostaw 2 cm wolnej przestrzeni pod pokrywką. Zalej zawartość gorącą wodą z rondelka, pozostawiając 1 cm przestrzeni pod pokrywką. Zakręć słoik i pozostaw do wystygnięcia. Przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu tygodnia.
W małym rondelku wymieszaj wodę, ocet, sól i cukier. Doprowadź do wrzenia i gotuj aż do rozpuszczenia cukru i soli. Dodaj usmażoną kolendrę i gorczycę i zdejmij rondelek z ognia.
Napełnij słoik do połowy plasterkami cebuli. Dodaj liście laurowe i tymianek. Przykryj pozostałymi kawałkami cebuli, dociskając spodem czystej łyżki. Zostaw 2 cm wolnej przestrzeni pod pokrywką. Zalej zawartość gorącą wodą z rondelka, pozostawiając 1 cm przestrzeni pod pokrywką. Zakręć słoik i pozostaw do wystygnięcia. Przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu tygodnia.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W