Marynowana czerwona cebula

Marynowana czerwona cebula
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne

Składniki:

  • 4 szklanki czerwonej cebuli
  • pokrojonej w plasterki
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1/3 szklanki miodu
  • 1 szklanka wytrawnego białego wina
  • ¼ szklanki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka soli

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Uduś wszystkie składniki w garnku bez pokrywki, na średnim ogniu, aż cebula zmięknie a płyn odparuje. Marynowaną, czerwoną cebulę można przechować w lodówce do 6 tygodni.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA