Marchewki szarlotkowe
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.119)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 marchewki
- obrane i pocięte na 2-3 cm kawałki
- 1 szklanka soku jabłkowego
- 1 łyżka mielonego cynamonu
- 2 łyżki masła
- 1/2 szklanki rodzynek
- sól morska i świeżo mielony czarny pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Umieść wszystkie składniki oprócz rodzynek w rondelku ze szczelną pokrywką i doprowadź do wrzenia. Gotuj marchewki na małym ogniu aż staną się miękkie (ok. 15 min.). Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wymieszaj z rodzynkami tuż przed podaniem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W