Makaron ze świeżymi pomidorami
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 21)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 1 szklanka oliwy z pierwszego tłoczenia
- 2½ łyżeczki płatków z czerwonej papryki
- 6 średnich pomidorów
- 3 ząbków czosnku
- zgniecionych
- 1 łyżka suszonego oregano
- 1 szklanka listków bazylii
- sól
- ½ kg makaronu świderki
- parmezan do posypania przy podawaniu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przyrządzić pikantną oliwę z chili: wymieszać ½ szklanki oliwy i 2 łyżeczki płatków papryki. Odstawić w temperaturze pokojowej na co najmniej 2 godziny (do 2 dni)
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Makarony, kluski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W