Lody z crème fraiche i miodu
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Manic Organic (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 2 szklanki mleka
- 2 szklanki crème fraiche
- ¼ szklanki cukru
- 1 łyżka esencji waniliowej
- 10 dużych żółtek
- ½ szklanki miodu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do rondla wlać mleko, dodać 2 łyżki cukru i zagotować. Żółtka ubić z pozostałym cukrem, aż zbieleją i staną się puszyste. Powoli, nieustannie ubijając wlać do masy żółtkowej ⅓ gorącego mleka, by zahartować żółtka. Dodać wanilię i resztę mleka. Powstały sos ogrzewać w kąpieli wodnej nieustannie mieszając, aż zgęstnieje. Przecedzić przez sito. Dodać miód i crème fraiche, dokładnie wymieszać. Wstawić na noc do lodówki. Ukręcić w maszynie do lodów.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W