Lekka pasta łososiowa w miseczkach z tortilli
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.47)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
Składniki:
- ½ szklanki gładkiego twarożku
- 500 g wędzonego łososia
- 1 łyżka posiekanego koperku
- sok z 1 cytryny
- świeżo mielony pieprz
- kawałki koperkowych gałązek do przybrania
- 6 miękkich tortilli
- 3 łyżki oliwy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zmieszaj składniki pasty łososiowej w malakserze. Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C. Wytnij z tortilli kółka o średnicy 7 cm, posmaruj je oliwą za pomocą pędzla, włóż do foremek do mufinek i piecz przez 10-15 min, aż będą chrupkie. Odstaw do ostygnięcia. Napełnij foliową torebkę pastą łososiową, odetnij rożek i nałóż pastę do miseczek. Ozdobione koperkowymi gałązkami porcje ustaw na półmisku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W