Kurczak z chili
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 60)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- pierś kurczaka
- 3 łyżki oliwy
- 3 posiekane ząbki czosnku
- 2 posiekane papryczki chili bez nasion
- 500 g młodego szpinaku
- sól i pieprz
- szczypta wędzonej papryki
- ćwierć filiżanki natki kolendry
- ćwierć filiżanki oregano
- ćwierć filiżanki koperku
- szczypta garam masali
- skórka z cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ząbek czosnku rozgnieść z papryką, garam masalą, jedną papryczką chili, odrobiną soli i pieprzu. Dodać skórkę z cytryny, kolendrę, oliwę, oregano i koperek. Do tak przygotowanej marynaty włożyć pokrojonego w kostkę kurczaka. Odstawić na kilka godzin. Nadziać mięso na szpadki, a następnie upiec na grillu albo usmażyć na natłuszczonej patelni grillowej. 2 ząbki czosnku i jedno chili podsmażyć na oliwie. Dodać szpinak i smażyć, aż liście opadną. Podawać z szaszłykami z kurczaka.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W