Kurczak po marylandzku z placuszkami z kukurydzy i bananami w w boczku
Oceń przepis:
Przygotował:
Si King
- Seria kulinarna:
- Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
Składniki:
- 4 piersi kurczaka ze skórą
- 4 banany
- 8 dużych
- cienkich plasterków boczku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszać w dużej misce sos sojowy z roztartym czosnkiem, imbirem i podgrzanym miodem. Włożyć piersi kurczaka, wymieszać, by mięso równo pokryło się marynatą. Przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na kilka godzin lub na noc. Przed podaniem kurczaka osączyć z marynaty i usmażyć (można też upiec). Obrane banany owinąć plasterkami boczku i piec w goracym piekarniku, aż boczek będzie chrupiący. Zrobić dość gęste ciasto z mąki, wody, mleka i jajka. Porządnie roztrzepać trzepaczką lub wybić drewnianą łyżką. Dodać osączone ziarna kukurydzy, wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i nakładać po łyżce ciasta na każdy placuszek. Smażyć na złoto z obu stron.
Kurczaka podawać z placuszkami i bananami w boczku.
Kurczaka podawać z placuszkami i bananami w boczku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W