Kurczak po marylandzku z placuszkami z kukurydzy i bananami w w boczku

Kurczak po marylandzku z placuszkami z kukurydzy i bananami w w boczku
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Si King

Seria kulinarna:
Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszać w dużej misce sos sojowy z roztartym czosnkiem, imbirem i podgrzanym miodem. Włożyć piersi kurczaka, wymieszać, by mięso równo pokryło się marynatą. Przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na kilka godzin lub na noc. Przed podaniem kurczaka osączyć z marynaty i usmażyć (można też upiec). Obrane banany owinąć plasterkami boczku i piec w goracym piekarniku, aż boczek będzie chrupiący. Zrobić dość gęste ciasto z mąki, wody, mleka i jajka. Porządnie roztrzepać trzepaczką lub wybić drewnianą łyżką. Dodać osączone ziarna kukurydzy, wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i nakładać po łyżce ciasta na każdy placuszek. Smażyć na złoto z obu stron.
Kurczaka podawać z placuszkami i bananami w boczku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA