Kurczak po kijowsku
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- W interesie mięsożercy
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 2 ząbki czosnku
- 100 g masła
- 1 jajko
- 1/2 filiżanki mleka
- 1 filiżanka zwykłej mąki
- 1 filiżanka bułki tartej
- 1/2 filiżanki oliwy
- świeża natka pietruszki
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przykryj mięso folią spożywczą i delikatnie je rozbij za pomocą deseczki. Posól je i popieprz. Na środku piersi połóż rulonik masła i zrób mięsne zawiniątko. Do płaskiej miseczki wbij jajko, dodaj sól, trochę mleka i wszystko wymieszaj. Obtocz kotlety w mące, jajku i bułce tartej, po czym wstaw je na 20 min do lodówki. Rozgrzej oliwę na patelni i smaż piersi z każdej strony, aż będą złociste i chrupiące.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W