Kurczak na puszce piwa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.115)
- Trudność:
- trudne
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Przygotowanie:
Grilla rozgrzać do maksymalnej temperatury. Kurczaka doprawić zwykłą solą i pieprzem lub natrzeć go ulubioną przyprawą. Otworzyć puszkę piwa i wypić duży łyk. Kurczaka nadziać na otwartą puszkę piwa w taki sposób, aby „stał” na nogach i utrzymywał równowagę w pionie, a skrzydła miał w górze. Kurczaka ustawić po jednej stronie grilla, zmniejszając tam temperaturę do niskiej, a po drugiej stronie zostawić temperaturę średnią. Zamknąć pokrywę, grill będzie przypominał piekarnik. Piec kurczaka do czasu, aż temperatura w jego wnętrzu sięgnie 75 stopni C. W zależności od rodzaju grilla zajmie to 60-90 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W