Krem cytrynowy
Oceń przepis:
Przygotował:
James Martin
- Seria kulinarna:
- Uczty z Jamesem Martinem (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 600 ml kremówki
- 140 g miałkiego cukru
- sok i skórka starta z 2 dużych cytryn
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do dużego rondla wlej śmietanę. Dosyp cukier. Doprowadź do wrzenia na małym ogniu i gotuj przez 3 minuty. Zdejmij z ognia, dolej sok z cytryny, dorzuć skórkę i dokładnie ubij. Przelej do 6 kokilek i wstaw do lodówki na 2-3 godziny. Posyp grubo starą skórką z cytryny i podawaj z kruchymi ciasteczkami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W