Krab z chilli
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Męski weekend (odc.8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
Składniki:
- 2 całe kraby
- gotowane przez 8-10 minut
- wystudzone i podzielone na częśći
- 60 ml oleju arachidowego
- 4 posiekane ząbki czosnku
- 1 łyżka posiekanego imbiru
- 2 podkrojone długie
- czerwone papryczki chilli
- 1 pokrojony pęczek dymki (zielona część odłożona do dekoracji)
- 2 pokrojone w piórka szalotki
- 1 łyżka stołowa pasty sambal
- 60 ml sosu sojowego z obniżoną zawartością soli
- 2 łyżki stołowe sosu hoisin
- 2 łyżki stołowe mąki kukurydzianej wymieszane z 3 łyżkami stołowymi zimnej wody
- 2 łyżki stołowe smażonych szalotek
- 1 filiżanka pokrojonych liści świeżej kolendry
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W dużym woku rozgrzać tłuszcz na małym ogniu. Dodać imbir, czosnek, chilli, dymkę i szalotki. Smażyć 2-3 minut. Powiększyć płomień. Dorzucić kraby, smażyć 2-3 minut. Dodać sosy sambal, sojowy i hoisin. Wymieszać dokładnie. Zagęścić dolewając mąkę z wodą. Dorzucić smażone szalotki, kolendrę i zieloną część dymki. Wymieszać i podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Owoce morza
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W