Kotlety jagnięce marynowane w miso
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Ideał 2 (odc. 3)
- Trudność:
- trudne
- Rodzaj dania:
- Pierogi i pierożki
Przygotowanie:
Składniki:7-8 kotletów jagnięcych z kością, z odciętym tłuszczem
1 mała szalotka
garść kolendry
3 łyżki miso z jęczmienia
trochę soku wyciśniętego z imbiru
3 łyżki wina mirin
7-8 kotletów jagnięcych z kością, z odciętym tłuszczem
500 g fasolki szparagowej
1 łyżeczka ziaren białego sezamu
Przygotowanie:
Szalotkę zmiksować na pastę w robocie kuchennym z kolendrą, zachować kilka łodyżek kolendry do fasolki. Dodać miso, sok, wino i ponownie zmiksować. Zalać kotlety, odstawić na godzinę. Fasolkę oczyścić, odkrawając końcówki. Blanszować 2-3 minuty w osolonym wrzątku. Wrzucić na chwilę do lodowatej wody, odcedzić. Ziarna sezamu uprażyć na suchej patelni. Rozgrzać patelnię grillową. Kotlety smażyć 2 ½ minuty z każdej strony. Zdjąć i odłożyć na chwilę. Fasolkę wymieszać z sezamem i resztą kolendry.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W