Kotleciki z prosa

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 30)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Składniki:
- pół pokrojonej cebuli
- posiekany ząbek czosnku
- 2 łyżeczki kurkumy
- 2 łyżeczki garam masali
- filiżanka ugotowanego prosa
- starta marchewka
- starta
- odciśnięta cukinia
- tamari
- łyżka oleju kokosowego
- 2 łyżki sezamu
- 2 łyżki ziaren słonecznika
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Cebulę zeszklić na połowie oleju. Dodać czosnek i przyprawy. Kiedy się uprażą dołożyć proso, marchewkę i cukinię. Na drugiej patelni uprażyć sezam i ziarna słonecznika. Wlać tamari.
Uformować kulki z prosa. Rozgrzać resztę oleju i usmażyć kotleciki. Następnie odsączyć je z tłuszczu. Składniki sałatki wymieszać i posypać prażonym sezamem i słonecznikiem z tamari. Podawać z kotlecikami.
Uformować kulki z prosa. Rozgrzać resztę oleju i usmażyć kotleciki. Następnie odsączyć je z tłuszczu. Składniki sałatki wymieszać i posypać prażonym sezamem i słonecznikiem z tamari. Podawać z kotlecikami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W