Koszyczki z parmezanu
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Akademia mistrza Novellego (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
Składniki:
- młody parmezan
- (zawiera więcej tłuszczu niż stary i łatwiej będzie uformować koszyczek)
- dowolne przyprawy
- np. curry
- kmin
- koper włoski
- tymianek (opcjonalnie)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Nagrzać piekarnik do 190° C. Zetrzeć parmezan na tarce o średnich oczkach i rozsypać równą warstwą na papierze do pieczenia – tak, aby uzyskać pożądany kształt i wielkość. Posypać wybranymi przyprawami. Piec, aż parmezan się stopi, a następnie zrumieni. Wyjąć z piekarnika i lekko wystudzić. Za pomocą szerokiego noża odkleić parmezanowy placek od papieru, udrapować go na odwróconej do góry dnem miseczce i odstawić do całkowitego wystygnięcia.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W