Komosa ryżowa alla puttanesca
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość 3 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 1 szklanka komosy ryżowej
- 1 szklanka pokrojonej w kostkę upieczonej czerwonej papryki
- ¼ szklanki grubo posiekanych wydrylowanych oliwek kalamata i/lub zielonych
- 3 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki
- 1 szklanka posiekanego świeżego oregano
- 1 łyżka kaparów
- 1 zmiażdżony ząbek czosnku
- 1 łyżeczka pasty anchois
- szczypta chili w płatkach
- 2 łyżki oliwy extra vergine
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przepłucz komosę na gęstym sitku, mieszając widelcem, aż spływająca woda będzie przezroczysta. Ugotuj komosę w garnku z osolonym wrzątkiem (tak jak gotuje się makaron) przez 12 min. Odsącz i przepłucz zimną wodą. Wymieszaj komosę z pozostałymi składnikami i dopraw do smaku. Danie można podawać na zimno albo odgrzane.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W