Koktajl z wodą różaną i grenadyną
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 51)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
Składniki:
- 2 filiżanki cukru palmowego
- filiżanka wody
- pół łyżki soku z cytryny
- łyżeczka wody różanej
- łyżka grenadyny
- litr wody mineralnej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do gotującej się filiżanki wody wsypać cukier. Mieszać co jakiś czas, żeby się rozpuścił. Wlać sok z cytryny i gotować przez 10 minut bez mieszania. Jeśli utworzy się piana, zdjąć ją. Wlać wodę różaną i grenadynę. Gotować przez kilka minut, mieszając od czasu do czasu. Odstawić do ostygnięcia. Wlać łyżkę syropu do szklanki i uzupełnić wodą mineralną. Gotowy, jeszcze ciepły syrop można przelać do wyparzonych słoików i przechowywać w lodówce przez kilka miesięcy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W