Koktajl rakowy
Oceń przepis:
Przygotował:
Aaron Craze
- Seria kulinarna:
- Rude Boy w kuchni (odc.7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 1 kg żywych raków
- oliwa
- sok z 1 cytryny
- drewniane szpadki do szaszłyków
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na godzinę przed gotowaniem włóż raki do zamrażarki. Zagotuj wodę w dużym garnku. Wrzucaj raki porcjami do wrzątku, a następnie przykryj garnek pokrywką. Gdy woda zawrze, gotuj raki 2 min, wyjmij z wody i odstaw do ostygnięcia. Gdy ostygną na tyle, żeby dało się je obierać, wyjmij mięso z ogonów rakowych. Ponadziewaj po 5 kawałków na każdą szpadkę i posmaruj mieszaniną oliwy i soku z cytryny. Rozgrzej grill ogrodowy albo elektryczny i upiecz raki aż się zrumienią, ok. 1 min z każdej strony. Odłóż do ostygnięcia.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W