Kokoda
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

  • 400 g serioli
  • 2 limetki
  • 100 ml śmietanki kokosowej
  • 1 szalotka
  • drobno posiekana biała część trawy cytrynowej
  • ¼ pęczka kolendry
  • 2 chili
  • pokrojony słodki ziemniak
  • 100 g cukru
  • 200 ml wody
  • 50 ml octu kokosowego
  • 25 ml oliwy
  • pęczek pachnotki
  • 4 limetki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Usunąć skórę i brązowy tłuszcz z filetów. Pokroić je w cienkie plastry. Posiekać chili i szalotkę. Połową posypać rybę. Dodać rozdrobnioną trawę cytrynową. Zetrzeć skórkę z limetek, posypać nią rybę. Marynować przez 5 minut. Zagotować cukier, wodę, ocet i resztę chili. Dodać ziemniak. Gotować do miękkości. Ostudzić. Ułożyć rybę na półmisku. Skropić śmietanką kokosową. Dodać ziemniak. Przybrać danie pachnotką, limetkami i kolendrą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA