Kokoda
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- 400 g serioli
- 2 limetki
- 100 ml śmietanki kokosowej
- 1 szalotka
- drobno posiekana biała część trawy cytrynowej
- ¼ pęczka kolendry
- 2 chili
- pokrojony słodki ziemniak
- 100 g cukru
- 200 ml wody
- 50 ml octu kokosowego
- 25 ml oliwy
- pęczek pachnotki
- 4 limetki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Usunąć skórę i brązowy tłuszcz z filetów. Pokroić je w cienkie plastry. Posiekać chili i szalotkę. Połową posypać rybę. Dodać rozdrobnioną trawę cytrynową. Zetrzeć skórkę z limetek, posypać nią rybę. Marynować przez 5 minut. Zagotować cukier, wodę, ocet i resztę chili. Dodać ziemniak. Gotować do miękkości. Ostudzić. Ułożyć rybę na półmisku. Skropić śmietanką kokosową. Dodać ziemniak. Przybrać danie pachnotką, limetkami i kolendrą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W