Kiełbaski na serowym purée
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Ideał
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 12 cienkich surowych kiełbasek
- olej do smażenia
- 4 łyżki błyskawicznego sosu do pieczeni w granulkach
- 1 łyżka ziarnistej musztardy
- 1 łyżeczka miodu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180oC/160oC z termoobiegiem. Zrumień kiełbaski na patelni z małą ilością oleju, a następnie przełóż je do piekarnika na 15-20. Oprósz cebulowe krążki mąką. Rozmieszaj jajka z mlekiem i obtocz krążki najpierw w jajku, a później w bułce panko. Odłóż krążki na talerzyk – trzeba je usmażyć przed samym podaniem. Ugotuj ziemniaki w osolonej wodzie, aż będą miękkie. Odsącz je, włóż z powrotem do rondla i odparuj na małym ogniu. Rozgnieć ziemniaki z dodatkiem masła. Do ciągle ciepłego purée wmieszaj dymki i starty ser, a następnie dopraw do smaku solą i czarnym pieprzem. Przykryj pokrywką, żeby nie wystygły i odstaw do chwili podania. Przygotuj sos zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu, po czym wmieszaj musztardę i miód. Wlej do płytkiego rondla o grubym dnie 5 cm oleju i ustaw na średnim ogniu. Kiedy będzie rozgrzany, włóż na próbę jeden cebulowy krążek, a później resztę i usmaż na rumiano. Przełóż je na papierowy ręcznik, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. Dopraw purée do smaku i podaj z kiełbaskami, sosem i krążkami cebuli.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W