Kiełbaski na serowym purée

Kiełbaski na serowym purée
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Ideał
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 12 cienkich surowych kiełbasek
  • olej do smażenia
  • 4 łyżki błyskawicznego sosu do pieczeni w granulkach
  • 1 łyżka ziarnistej musztardy
  • 1 łyżeczka miodu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 180oC/160oC z termoobiegiem. Zrumień kiełbaski na patelni z małą ilością oleju, a następnie przełóż je do piekarnika na 15-20. Oprósz cebulowe krążki mąką. Rozmieszaj jajka z mlekiem i obtocz krążki najpierw w jajku, a później w bułce panko. Odłóż krążki na talerzyk – trzeba je usmażyć przed samym podaniem. Ugotuj ziemniaki w osolonej wodzie, aż będą miękkie. Odsącz je, włóż z powrotem do rondla i odparuj na małym ogniu. Rozgnieć ziemniaki z dodatkiem masła. Do ciągle ciepłego purée wmieszaj dymki i starty ser, a następnie dopraw do smaku solą i czarnym pieprzem. Przykryj pokrywką, żeby nie wystygły i odstaw do chwili podania. Przygotuj sos zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu, po czym wmieszaj musztardę i miód. Wlej do płytkiego rondla o grubym dnie 5 cm oleju i ustaw na średnim ogniu. Kiedy będzie rozgrzany, włóż na próbę jeden cebulowy krążek, a później resztę i usmaż na rumiano. Przełóż je na papierowy ręcznik, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. Dopraw purée do smaku i podaj z kiełbaskami, sosem i krążkami cebuli.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA