Karkówka pizzaiola
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 1,1 kg karkówki z kością lub 900 g bez kości
- pokrojone na kotlety
- 1 łyżeczka gruboziarnistej soli
- świeżo zmielony czarny pieprz
- 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
- 4 ząbki czosnku
- posiekane
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- ¼ łyżeczki suszonych płatków chili
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- 2 puszki obranych pomidorów o wadze 400 g każda
- razem z zalewą
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Nagrzać piekarnik do 160°C. Oprószyć mięso solą i pieprzem z obu stron. Na dużym ogniu rozgrzać dużą żeliwną patelnię i wlać na nią oliwę. Zrumienić mięso z obu stron. Wyjąć mięso z patelni i zmniejszyć ogień. Dodać na patelnię czosnek, oregano, tymianek, chili, przecier pomidorowy i pomidory z puszki. Pomidory rozgnieść. Włożyć mięso z powrotem na patelnię i przykryć pokrywką.
Piec 2 godziny, od czasu do czasu mieszając. Zdjąć pokrywkę i piec jeszcze pół godziny, aby sos zgęstniał.
Piec 2 godziny, od czasu do czasu mieszając. Zdjąć pokrywkę i piec jeszcze pół godziny, aby sos zgęstniał.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W