Karaibski ryż z groszkiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Aaron Craze
- Seria kulinarna:
- Rude Boy w kuchni (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia karaibska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 200 g długoziarnistego białego ryżu
- 400-g puszka czerwonej fasoli kidney
- osączonej
- 100 ml mleczka kokosowego
- 1 gałązka tymianku
- 1 ząbek czosnku
- drobno posiekany
- 1 dymka
- drobno posiekana
- 1 chili scotch bonnet
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wsyp ryż do dużego rondla, dodaj fasolę, mleczko kokosowe, tymianek, czosnek i dymkę. Ponakłuwaj chili czubkiem ostrego noża i też wrzuć do rondla. Wlej tyle wody, by przykryła składniki w naczyniu na wysokość około 1 cm. Zagotuj, przykryj i gotuj na małym ogniu 8 min. Zdejmij rondel z ognia i odstaw przykryty na 15-20 minut, żeby ryż doszedł.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W