Kanapka z pastą z pieczonej papryki z masłem orzechowym

Kanapka z pastą z pieczonej papryki z masłem orzechowym
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegańskie

Składniki:

  • 1 puszka ciecierzycy lub 1,5 szklanki ugotowanej ciecierzycy
  • 3 upieczone papryki
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 2 - 4 łyżki cytryny
  • ½ łyżeczki harissy lub płatków chili
  • sól
  • czarny pieprz
  • do podania: dobry chleb, zblanszowany jarmuż, kiełki i ogórki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Upieczone papryki obrać ze skóry.
W blenderze połączyć cieciorkę z masłem orzechowymi, sokiem cytrynowym i przyprawami. Stopniowo dodawać paprykę, zblendować. Na koniec dodać harissę.
Smarować kanapki, wkładać dodatki i zabierać w podróż!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA