Kanapka z pastą z pieczonej papryki z masłem orzechowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Marta Dymek
- Seria kulinarna:
- Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegańskie
Składniki:
- 1 puszka ciecierzycy lub 1,5 szklanki ugotowanej ciecierzycy
- 3 upieczone papryki
- 2 łyżki masła orzechowego
- 2 - 4 łyżki cytryny
- ½ łyżeczki harissy lub płatków chili
- sól
- czarny pieprz
- do podania: dobry chleb, zblanszowany jarmuż, kiełki i ogórki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Upieczone papryki obrać ze skóry.
W blenderze połączyć cieciorkę z masłem orzechowymi, sokiem cytrynowym i przyprawami. Stopniowo dodawać paprykę, zblendować. Na koniec dodać harissę.
Smarować kanapki, wkładać dodatki i zabierać w podróż!
W blenderze połączyć cieciorkę z masłem orzechowymi, sokiem cytrynowym i przyprawami. Stopniowo dodawać paprykę, zblendować. Na koniec dodać harissę.
Smarować kanapki, wkładać dodatki i zabierać w podróż!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W