Kanapka z kiełbaską smażoną
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Pieczywo
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
- 4 włoskie kiełbaski
- 1 czerwona papryka, bez nasion, pokrojona wzdłuż w cienkie plastry
- 1 zielona papryka, bez nasion, pokrojona wzdłuż w cienkie plastry
- 2 średnie cebule, pokrojone w piórka
- ½ fenkułu, bez łodygi, pokrojonego w piórka
- sól i pieprz
- 4 duże bułki z pełnoziarnistej mąki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu, wlej olej. Smaż kiełbaski, aż zbrązowieją. Zdejmij z patelni. Wrzuć papryki, cebule i fenkuł. Smaż, aż warzywa będą miękkie i pachnące. Dopraw solą i pieprzem. Dołóż przysmażone kiełbaski. Przykryj pokrywką i duś, aż kiełbaski się usmażą. Włóż masę w rozkrojone bułki i podawaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W