Kalmary ze szpinakiem, czosnkiem i chili
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
Składniki:
- 2 łyżki oliwy
- rozgnieciony ząbek czosnku
- pokrojona papryczka chili
- 300 g oczyszczonych
- pokrojonych kalmarów
- 250 g szpinaku
- cytryna
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Podsmażyć na oliwie czosnek i chili. Dodać kalmary i smażyć, aż zrobią się białe. Dołożyć szpinak, przyprawić solą i pieprzem. Podsmażyć przez 2 minuty. Podawać z cząstkami cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Owoce morza
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W