Juta warzywna
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2 (odc. 13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 litr wywaru drobiowego
- 3 liście laurowe
- 1 obrana i posiekana cebula
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- sól i pieprz
- 900g oczyszczonych, rozmrożonych liści juty warzywnej
- 120 ml oliwy
- 6 ząbków czosnku, obranych i drobno posiekanych
- 2 łyżki nasion kminu
- sok z 1 cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wlej wywar do garnka, dorzuć liście laurowe, przecier pomidorowy, cebulę, sól i pieprz. Doprowadź do wrzenia. Dodaj liście juty warzywnej, dopraw solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj. Gotuj przez 20 minut. Dużą patelnię postaw na ogniu, od średniego do ostrego. Wlej oliwę, dodaj czosnek i nasiona kminu. Mieszaj albo obracaj patelnią. Kiedy czosnek stanie się złocistobrązowy, wylej całość na gotującą się jutę warzywną. Wyciśnij sok z cytryny i natychmiast podawaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W