Hummus z łososiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC GOTOWANIA 3 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Pasty do chleba
Składniki:
- 1 puszka ciecierzycy
- 2 ząbki czosnku
- 2 plastry wędzonego łososia
- mielona papryka chili
- 1 łyżka sezamu
- sok z ½ cytryny
- sól,
- pieprz
- oliwa z oliwek
- 2 łyżki naci pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Sezam prażymy na suchej patelni, aż zacznie pachnieć – odstawiamy do przestudzenia. Ciecierzycę odsączamy i wrzucamy do malaksera, dodajemy pokrojoną drobno papryczkę, czosnek, sezam, sok z cytryny, łososia, 3 łyżki oliwy, nać pietruszki i miksujemy. Jeśli będzie zbyt suche, dolewamy stopniowo oliwę. Doprawiamy całość solą i pieprzem. Podajemy jako zimną przekąskę w formie dipa do świeżych warzyw np. marchwi, selera naciowego, papryki ,ew. z kawałkami chleba pita lub jako pastę do kanapek.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Pasty do chleba
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W