Hummus

Hummus
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.27)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia arabska, Kuchnia marokańska

Składniki:

  • 2 puszki ciecierzycy
  • odsączonej z zalewy
  • sok i skórka starta z 2 cytryn
  • 4 łyżki tahini
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zmiksuj wszystkie składniki na gładką pastę. Spróbuj i dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA