Grillowany kurczak z cytryną i chili
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 14)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- kurczak z wolnego chowu podzielony na 8-10 części
- 3 cytryny pokrojone na 6 kawałków
- 4 papryczki chili
- 2 posiekane czerwone cebule
- 4 starte ząbki czosnku
- starte kłącze imbiru
- pół pęczka natki pietruszki
- pół pęczka natki kolendry
- ćwierć filiżanki octu z sherry (lub innego słodkiego octu)
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Składniki połączyć. W powstałej marynacie umieścić kawałki kurczaka i odstawić na co najmniej 12 godzin. Zamarynowane mięso zamknąć w kratce do grillowania ryb, a następnie upiec. Udekorować kolendrą, pietruszką, dymką i chili. Skropić oliwą i sokiem z cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W