Grillowany gołąb w recioto valpolicella
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Włoskie przepisy z River Cafe (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 1 gołąb
- luzowany
- sól morska
- świeżo mielony czarny pieprz
- skórka okrojona z 1 cytryny i sok
- oliwa extra vergine
- wino Valpolicella
- garstka liści rozmarynu
- posiekanych
- 1 ząbek czosnku
- pokrojony na cienkie plasterki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Natrzyj mięso gołębia rozłożone na płasko solą, pieprzem oraz czosnkiem, obłóż skórką z cytryny i rozmarynem. Wlej do naczynia wino, sok z cytryny, dopraw solą, pieprzem i ziołami. Natrzyj mięso gołębia przygotowaną marynatą. Ugrilluj gołębia po 2 minuty od strony piersiowej i grzbietowej tak, żeby mięso było różowe, ale niezbyt krwiste. Podlewaj mięso marynatą. Podawaj z młodymi warzywami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W