Golonka adobo

Golonka adobo
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Wolny dzień Chucka (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z wieprzowiny
Ilość osób:
4

Przygotowanie:

Składniki:
12 golonek wieprzowych o grubości 8 cm
3 łyżki oleju
2 pory, drobno posiekane
1 główka czosnku, rozbita
2,5 cm imbiru, posiekanego
2 gałązki trawy cytrynowej, drobno posiekane
2 szklanki wywaru cielęcego (500 ml)
1 szklanka octu słodowego (250 ml)
1 szklanka sosu sojowego (250 ml)
1 szklanka mleka ze świeżego kokosa (250 ml)
1 suszona papryczka ancho
sól i pieprz

przybranie:
3 posiekane dymki

Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Mięso posypujemy solą i pieprzem. W ciężkim żaroodpornym naczyniu rozgrzewamy na dużym ogniu olej. Golonki obsmażamy z każdej strony przez około 5 minut. Dodajemy warzywa i dusimy 2-3 minuty, aż uwolnią zapach. Dodajemy pozostałe składniki. Pieczemy około 3 godziny, aż mięso będzie miękkie. Podajemy z dymką.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA