Goda masala
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: Po-smak świata z Gosią Molską
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- 5 ziaren kardamonu (Elaichi)
- 1/2 cała laska cynamonu (TUJ / Dalchini)
- 5 goździków (ust Lavang)
- 2 liście laurowe (Tej Patta)
- 1 łyżeczka oleju
- 2 łyżeczki nasion sezamu (TIL)
- 2 łyżeczki nasion kolendry (Dhania)
- 4 łyżeczki płatków kokosowy (Nariyal)
- 10 czarnych papryczek (Kalimirchi)
- 5 liści curry
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Usuń nasiona kardamonu z łuski. Podsmaż cynamon, goździki, kardamon i liście laurowe w oleju, aż zaczną strzelać. Resztę składników prażyć na małym ogniu, aż kokos będzie ciemnobrązowy.
Schłodzić i utrzeć.
Schłodzić i utrzeć.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W