Frittata z pieczarkami i jarmużem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Składniki:
- 2 łyżki oliwy
- biała część pora
- 3 filiżanki pokrojonych mieszanych pieczarek
- 2 rozgniecione ząbki czosnku
- 2 filiżanki jarmużu albo boćwiny
- 6 jajek
- filiżanka liści bazylii
- pół filiżanki mleka sojowego
- 2 łyżeczki musztardy dijońskiej
- pokrojony pomidor
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokrojonego pora smażyć przez 10 minut na oliwie, na patelni o grubym dnie. Dodać pieczarki i smażyć do miękkości. Pod koniec smażenia dorzucić czosnek. Zmniejszyć płomień i dołożyć jarmuż albo boćwinę. Połączyć jajka, bazylię, mleko i musztardę. Mieszaninę przelać na patelnię. Smażyć na małym ogniu, aż frittata się zetnie. Na wierzchu ułożyć plasterki pomidora i wstawić patelnię na 40 minut do piekarnika rozgrzanego do 100°C. Przestudzić i pokroić w trójkąty albo plasterki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W