Frittata z pieczarkami i jarmużem

Frittata z pieczarkami i jarmużem
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy
  • biała część pora
  • 3 filiżanki pokrojonych mieszanych pieczarek
  • 2 rozgniecione ząbki czosnku
  • 2 filiżanki jarmużu albo boćwiny
  • 6 jajek
  • filiżanka liści bazylii
  • pół filiżanki mleka sojowego
  • 2 łyżeczki musztardy dijońskiej
  • pokrojony pomidor

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pokrojonego pora smażyć przez 10 minut na oliwie, na patelni o grubym dnie. Dodać pieczarki i smażyć do miękkości. Pod koniec smażenia dorzucić czosnek. Zmniejszyć płomień i dołożyć jarmuż albo boćwinę. Połączyć jajka, bazylię, mleko i musztardę. Mieszaninę przelać na patelnię. Smażyć na małym ogniu, aż frittata się zetnie. Na wierzchu ułożyć plasterki pomidora i wstawić patelnię na 40 minut do piekarnika rozgrzanego do 100°C. Przestudzić i pokroić w trójkąty albo plasterki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA