Frittata z mięsem i papryką

Frittata z mięsem i papryką
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Anne Burrell

Seria kulinarna:
Sekrety szefowej kuchni (odc. 14)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • oliwa extra vergine
  • 3 pikantne włoskie kiełbaski z usuniętą skórką
  • rozgniecione
  • 1 czerwona papryka pokrojona w półcentymetrową kostkę
  • 1 żółta papryka pokrojona w półcentymetrową kostkę
  • 1 filiżanka startego parmezanu
  • 12 jaj ubitych z ¼ filiżanki wody
  • sól

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Wlej oliwę na patelnię o średnicy 25 cm. Zrumień kiełbaski. Dodaj paprykę i smaż aż zmięknie. Dodaj parmezan i odrobinę soli do rozbitych jaj. Wlej masę jajeczną na patelnię. Używając odpornej na wysoką temperaturę silikonowej szpatułki, zamieszaj, by mięso i papryka równomiernie połączyły się z jajkami. Kiedy jajka przy dnie i krawędzi patelni się zetną, włóż patelnię do piekarnika na 7-8 minut lub do czasu, gdy jajka będą całkiem ścięte. Wyjmij patelnię z piekarnika, pokrój frittatę w trójkąty i podawaj na gorąco lub w temperaturze pokojowej.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA