Filety rybne w panierce z chrupków pszenicznych
Oceń przepis:
Przygotował:
Ricardo Larrivee
- Seria kulinarna:
- Ricardo i przyjaciele (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- 375 ml pokruszonych chrupek pszenicznych
- 4 filety (175 g) suma rekiniego albo tilapii
- 125 ml mąki pszennej
- 3 rozkłócone jaja
- 3 łyżki oliwy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do jednej miski wsyp mąkę, do drugiej wlej jaja, do trzeciej wsyp chrupki pszeniczne.
Każdy filet przetnij wzdłuż na pół. Posyp solą i pieprzem. Zanurzaj filety w mące i jajach. Przykryj płatkami. Smaż na patelni, na średnim ogniu na tłuszczu, przez 2-3 minuty po obu stronach.
Podawaj z zieloną sałatą i dwoma sosami: tatarskim i pomidorowym.
Każdy filet przetnij wzdłuż na pół. Posyp solą i pieprzem. Zanurzaj filety w mące i jajach. Przykryj płatkami. Smaż na patelni, na średnim ogniu na tłuszczu, przez 2-3 minuty po obu stronach.
Podawaj z zieloną sałatą i dwoma sosami: tatarskim i pomidorowym.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W