Filety rybne w panierce z chrupków pszenicznych

Filety rybne w panierce z chrupków pszenicznych
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Ricardo Larrivee

Seria kulinarna:
Ricardo i przyjaciele (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

  • 375 ml pokruszonych chrupek pszenicznych
  • 4 filety (175 g) suma rekiniego albo tilapii
  • 125 ml mąki pszennej
  • 3 rozkłócone jaja
  • 3 łyżki oliwy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do jednej miski wsyp mąkę, do drugiej wlej jaja, do trzeciej wsyp chrupki pszeniczne.
Każdy filet przetnij wzdłuż na pół. Posyp solą i pieprzem. Zanurzaj filety w mące i jajach. Przykryj płatkami. Smaż na patelni, na średnim ogniu na tłuszczu, przez 2-3 minuty po obu stronach.
Podawaj z zieloną sałatą i dwoma sosami: tatarskim i pomidorowym.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA