Faszerowane pieczarki
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- pół filiżanki komosy ryżowej albo kuskusu
- 8 dużych pieczarek
- 2 łyżki oliwy
- sól i pieprz
- 4 posiekane dymki
- 2 ząbki czosnku
- 2 anchois
- filiżanka owczej fety
- filiżanka posiekanych ziół (mięty
- bazylii
- pietruszki i zielonej części dymki)
- 1/3 filiżanki młodych liści bazylii
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ugotować komosę. Usunąć i posiekać trzonki pieczarek. Kapelusze ułożyć na blasze, skropić połową oliwy i przyprawić. Piec przez 7 minut w temperaturze 200°C. Zostawić do ostygnięcia.
Na resztce oliwy podsmażyć posiekaną białą część dymki, czosnek i anchois. Dodać pokrojone trzonki pieczarek i usmażyć do miękkości. Zdjąć z ognia, dodać fetę, zioła i komosę. Przestudzić i lekko zmiksować. Przełożyć do rękawa cukierniczego i nakładać po łyżce masy na każdy kapelusz pieczarki. Przybrać młodymi listkami bazylii.
Na resztce oliwy podsmażyć posiekaną białą część dymki, czosnek i anchois. Dodać pokrojone trzonki pieczarek i usmażyć do miękkości. Zdjąć z ognia, dodać fetę, zioła i komosę. Przestudzić i lekko zmiksować. Przełożyć do rękawa cukierniczego i nakładać po łyżce masy na każdy kapelusz pieczarki. Przybrać młodymi listkami bazylii.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W