Duszona mielona wołowina – przepis podstawowy
Oceń przepis:
Przygotował:
Paul Merret
- Seria kulinarna:
- Ekonomia gastronomii (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 3 łyżki oleju roślinnego
- 3 cebule
- obrane i drobno posiekane
- 6 ząbków czosnku
- obranych i drobno posiekanych
- 1 łyżeczka posiekanego świeżego tymianku
- 1 łyżeczka posiekanego świeżego rozmarynu
- 1 kg mielonej wołowiny
- 1 puszka (400 g) pomidorów
- 1 łyżka sosu Worcestershire
- 1 l gorącego bulionu wołowego (albo 3 kostki bulionowe rozpuszczone w 1 l wrzątku)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej na średnim ogniu połowę oleju w dużym rondlu. Dodaj cebulę, czosnek i zioła i smaż mieszając 3-4 min, aż cebula zmięknie i się zrumieni. Odstaw rondel na bok i na dużej patelni, na pozostałym oleju partiami podsmaż mięso na dużym ogniu, aż straci różowy kolor (ok. 5 min). Nie wkładaj całego kilograma mięsa na raz na patelnię, bo obniży się temperatura smażenia i mięso zacznie puszczać soki. Podsmażone porcje mięsa przekładaj do rondla z cebulą, czosnkiem i ziołami. Kiedy całe mięso będzie podsmażone, postaw rondel na
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W