Dressing z sera koziego
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc. 13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 1
Składniki:
- 1 kawałek serka koziego (ok. 140g)
- 4 łyżki białego octu winnego
- 120 ml (8 łyżek
- 1/2 szklanki) oliwy z oliwek extra virgin
- 1 łyżka miodu
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszaj wszystkie składniki, aż otrzymasz gładki, gęsty płyn. Można to zrobić ręcznym blenderem, w stojącym blenderze, lub nawet w misce tradycyjną trzepaczką. Ja najbardziej lubię ręczny blender. Najłatwiej się go myje.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W