Dressing z sera koziego

Dressing z sera koziego
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc. 13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
1

Składniki:

  • 1 kawałek serka koziego (ok. 140g)
  • 4 łyżki białego octu winnego
  • 120 ml (8 łyżek
  • 1/2 szklanki) oliwy z oliwek extra virgin
  • 1 łyżka miodu
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszaj wszystkie składniki, aż otrzymasz gładki, gęsty płyn. Można to zrobić ręcznym blenderem, w stojącym blenderze, lub nawet w misce tradycyjną trzepaczką. Ja najbardziej lubię ręczny blender. Najłatwiej się go myje.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA