Domowy ketchup
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
Składniki:
- 800 g pomidorów z puszki, posiekanych
- puszeczka przecieru pomidorowego
- 1 duża, posiekana cebula
- 240 ml octu z czerwonego wina
- 115 g cukru
- 120 ml oliwy
- 2 czubate łyżeczki gałki muszkatołowej
- 2 szczypty mielonego ziela angielskiego
- 2-3 liście laurowe
- nieco soli i pieprzu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wlej wszystkie składniki do rondla, doprowadź do wrzenia na średnim ogniu. Gotuj, aż odparuje połowa, czyli przez ok. 45 minut. Zmiksuj na gładką masę blenderem ręcznym lub w mikserze albo robocie kuchennym.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W