Domowy ketchup

Domowy ketchup
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.30
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty

Składniki:

  • 800 g pomidorów z puszki, posiekanych
  • puszeczka przecieru pomidorowego
  • 1 duża, posiekana cebula
  • 240 ml octu z czerwonego wina
  • 115 g cukru
  • 120 ml oliwy
  • 2 czubate łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 2 szczypty mielonego ziela angielskiego
  • 2-3 liście laurowe
  • nieco soli i pieprzu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wlej wszystkie składniki do rondla, doprowadź do wrzenia na średnim ogniu. Gotuj, aż odparuje połowa, czyli przez ok. 45 minut. Zmiksuj na gładką masę blenderem ręcznym lub w mikserze albo robocie kuchennym.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA