Dip ze słodkiej cebuli z warzywami
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.17)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
Przygotowanie:
Dip
1 duża cebula cukrowa
2 łyżki oliwy
1 łyżka syropu klonowego
170 g świeżego koziego twarogu
85 g fety
½ szklanki śmietany kremówki
sól i pieprz
Przygotowanie
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C. Obierz cebulę i pokrój na ćwiartki, nie odcinając nasady korzeni, która łączy wszystkie warstwy. Włóż cebulę do naczynia żaroodpornego, posmaruj oliwą i syropem klonowym. Piecz 30-40 min, aż cebula zrumieni się i zmięknie, a następnie ostudź. Odetnij nasadę korzeni i zmiel cebulę w malakserze. Dodaj owczy ser i fetę i zmiel na gładką masę. Dodaj kremówkę i dopraw do smaku. Przechowuj dip w lodówce do czasu podania. Podawaj z półmiskiem warzyw: blanszowanymi szparagami, pokrojonym w piórka fenkułem, blanszowaną zieloną fasolką szparagową, młodymi ziemniakami, małymi, przekrojonymi na połówki patisonami, młodą marchewką (obraną), pomidorkami koktajlowymi, itd.
© Anna Olson
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W