Comber sarni
Oceń przepis:
Przygotował:
James Martin
- Seria kulinarna:
- Uczty z Jamesem Martinem (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- oliwa
- 2 kg combru z sarny
- 6 plasterków pancetty
- gałązka tymianku
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 200°C. W brytfannie tak dużej, żeby zmieścił się w niej cały comber, rozgrzej na kuchni oliwę. Obsmaż mięso ze wszystkich stron. Dopraw solą i pieprzem. Obłóż plastrami pancetty. Posyp listkami tymianku. Piecz w rozgrzanym piekarniku przez godzinę, jeśli lubisz średnio wypieczone mięso, lub dłużej, jeżeli wolisz dobrze wypieczone. Wyjmij z piekarnika, zdejmij plastry pancetty i zachowaj do podania. Mięso musi poleżeć 30 minut zanim pokroisz je w plastry. Podawaj z odparowanym wywarem wołowym i czerwonym winem, galaretką z czerwonych porzeczek oraz placuszkami z ziemniaków i kapusty.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W